onsdag 17 juni 2015

Efter regnet i mutterrabatten

Nu börjar det märkas att det är tredje säsongen som erennerna kommer upp i den "nya" rabatten som jag döpt till "mutter-rabatten" pga sin form, även om den inte är symmetrisk.



Gillar den runda formen på den mörkbladiga nävan (som kanske heter 'Black beauty'). Flera av perennerna här täta och jämna växtsätt, speciellt i början av säsongen. De bildar små dynor i rabatten med lite olika färger och former på bladen.


Tulpanen 'Mondial' blommar fortfarande!! Den har blommat jättelänge med sina stora blommor (nästan som min hand), även om det först regnade en hel den och sedan har vinden pinat den i flera veckor, DAGLIGEN! Är det ingen annan som tycker att vi har ovanligt blåsigt?? Det är ju aldrig lugnt...

Tulipa 'Mondial'
 En annan favorit som är väldigt tidig på våren och sedan växer som låga täta dynor med rödaktiga stjälkar och blågröna blad är den lilla daggkåpan. Kan ju inget annat än att tycka om denna perenn. Nu blommar den vackert intill trampstenarna i rabatten.

Liten daggkåpa
Allium
Det är lite roligt hur det kan bli såhär... Redan under tiden som det fanns ett stenparti här upp mot skogen så hade jag en vit mossphlox som kröp runt en sten. Efter några år så dök det upp en enda lila blomma mitt i plantan! När stenpartiet grävdes upp togs plantan i bitar, varav en planterades här i muttern. Nu är halva lila!!



Hosta 'Great expectations'

Nu börjar det gå på det sista med backsippans blommor. Men vad gör det, nu får vi njuta av deras spännande fröställningar istället!



Kitty

Inga kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Finlandssvenska bloggtoppen